Opinió: ja tenim aquí el calendari 2024

Opinió: ja tenim aquí el calendari 2024

Hola Milwaukee, fins aviat Texas?

Aquesta setmana el campionat ha presentat el calendari de l’any 2024, que comptarà amb 17 curses més una cursa no puntuable.
Els principals canvis són tres: en primer lloc la desaparició de Texas del calendari per primer cop des que el circuit es va inaugurar i el retorn a l’històric Milwaukee Mile, en segon lloc el canvi de la cursa final, i en tercer lloc la cursa no puntuable del milió de dòlars. Anem per parts…

Sense cursa a Texas aquest any…

En primer lloc, el Texas Motor Speedway que ha estat de sempre un circuit habitual per a la IndyCar i abans la IRL es queda sense data. Problemes amb el canvi de data de la cita NASCAR al circuit cap a la primavera han fet que el circuit no tingui cursa per primera vegada des que es va inaugurar el 1997. Però en canvi tindrem una cursa oval més, ja que torna el clàssic oval d’una milla de Milwaukee i a més amb cursa doble.
El traçat de Wisconsin és el circuit que porta més anys en actiu del món (des de 1903) i durant més de 50 anys va ser la cursa que es feia la setmana després de les 500 milles d’Indianapolis. Després d’una dècada més aviat complicada, els IndyCars tornen a l’oval amb dues curses al penúltim cap de setmana del campionat.

A part dels ovals, ja s’havia anunciat prèviament que el circuit urbà a Nashville (amb alguns canvis) seria el lloc on es tancaria el campionat. Això fa que Laguna Seca es desplaci fins al juny, entre Road America i Mid-Ohio. Més enllà d’això hi ha pocs canvis a part de la pausa a l’estiu pels Jocs Olímpics de París (que NBC també retransmet) i de que Gateway i una de les curses a Iowa seran al vespre, cosa que voldrà dir matinada per a nosaltres.

I finalment, la gran pausa al març s’omple parcialment amb un esdeveniment no puntuable al Thermal Club (lloc on es van fer els entrenaments de pretemporada de 2023) anomenat “The Thermal Club $1 Million Challenge”. Hi hauran entrenaments, llavors dues tandes amb la meitat de la graella cadascuna i d’aquestes tandes es classificaran 6 cotxes per tanda, culminant en una cursa de 12 cotxes on el guanyador s’endurà un milió de dòlars a repartir-se amb un membre del Thermal Club associat a cada equip.
Caldrà veure com funciona aquesta mena d’esdeveniment…