Crònica de FIRESTONE GRAND PRIX OF MONTEREY

Palou vola a Laguna Seca

Alex Palou fa una exhbició de pilotatge, amb una estratègia que a priori era la més desfavorable i ell la converteix en la millor de totes. Volant per la pista i tot i que perd el lideratge la primera part de la cursa, quan el torna a recuperar i dóna tot i s’emporta la victoria en aquesta cursa. Es posa al capdavant de la classificació  a 23 punts del segon que és Power.

Un Inici tranquil: Palou surt a la pole, però a la primera volta surt malament i Kirkwood li pren la primera posició, però no aconsegueix distanciar-se ja que Alex el manté a poca distància, i el va pressionant de tan en quan.  I tenim a Rosenqvist 3r. Veekay fa un trompo però no té més conseqüència.

El rendiment dels pneumàtics no és l’esperat, sinó més, s’esperaven les primeres aturades dels pilots del tou entre la volta 13-15 i la del dur a la 17-19, però no es fins la 18 que entra Ericsson amb durs per posar el tou i obre la finestra que comencin a entrar cotxes a canviar les rodes. Curiosament comencen a entrar els que duen el dur i després els del tou. I es llavors quan Rossi para per fer un undercut a Kirkwood i a Palou. A la volta 26 entra Kirkwood, Rosenqvist, Amstrong, i Dixon. I es posa líder Palou, mentre que Kirkwood surt per darrera de Rossi. La majoria de pilots han posat el tou, mentre que Alex quan entra posa dur per dur (volta 26). A Newgarden li posen un Drive Through per sortir inapropiada ment del pit lane després de la parada. Lundgaard surt de pista i s’emporta un tros de cartell i li queda adherit a l’aleró frontal

Veieu aquí un resum de la cursa

En un moment de la cursa (Coyright Indycar series)

Comença la festa: Volta 35 Ghiotto perd el cotxe i s’estampa contra el mur i això provoca la primera bandera groga i el Pace Car. A la que obren el Pit lane, aprofiten molts dels cotxes per entrar a canviar les rodes i posar combustible, i això posa a Palou 1r. seguit de O’Ward i Grosjean. els 13 del capdavant no han entrat a canviar. Això perfila 2 estratègies diferents. Bandera verda a la volta 41 i Grosjean fa un exterior a Pato i l’avança mentre que Alex comença a agafar distància, i llavors Siegel surt de pista i torna a sortir el Pace Car. Volta 42 bandera verda altre cop. I Palou comença a agafar distància amb el segon classificat.

A la volta 49 comencen a entrar alguns dels que no ho han fet en bandera groga mentre que Alex es dedica a volar per obrir distància amb Herta que és el primer de l’altra estratègia i aconsegueix fer un forat de 21 segons, però tot i això no es suficient i al sortir de box té a Herta i a Rossi per davant. Aquest cop ha posat el tou i ara vola pel circuit i en poques voltes s’ha menjat la distància de 23 segons i ja té a Rossi que l’avança sense problemes  va cap a Herta que a la volta següent ja l’ha passat i s’allunya.

Hola Palou (Copyright IndyCar Series)

Última aturada i més banderes grogues: A la volta 67 comencen a entrar els pilots que ho havien fet amb la groga al principi, Herta, Kirkwood, Power, Rossi, McLaughlin, Rosenqvst,.. i a la 70 entra Palou i torna a posar pneumàtic dur, i surt darrera de Newgarden que encara ha de parar. Llavors a la volta 75 Amstrong i Lundgaard es toquen i el primer surt de pista i se li cala el cotxe. I com direcció de cursa triga en treure la bandera groga, Newgarden per entrar a canviar rodes i no es fins al cap d’una estona quan treuen la bandera groga direcció de cursa, quan normalment aquest fet es automàtic. Això afavoreix al pilot nord americà ja que només ha perdut una posició colant-se per davant de Herta. A la volta 78 ja tornem a tenir la bandera verda i es quan MLaughlin i Power i surten de pista i el primer ha d’abandonar per dur el volant tort. Harvey trenca motor automàticament treuen la groga. Tota la distància que duia Palou a Herta s’esfuma amb el Pace Car.

A Herta ja li va bé, ja que des de box li han dit que ha d’estalviar combustible per poder arribar al final i una groga l’ajuda en aquest fet. A 10 voltes per acabar es reprèn la cursa i Herta quasi l’avança, però Palou es defensa bé i manté el primer lloc. I només ha passat una volta quan Canapino toca a Simpson que fa una virolla al mig de la pista i Rahal li és impossible d’esquivar i queden els 2 fora de pista. Tornen a treure bandera groga i Pace car. Aquesta acció li comportarà un Drive Throught per Canapino.

A 4 voltes pel final  es reprèn la cursa Alex de seguida posa distància amb Herta i Grosjean intenta  avançar a Rossi lluitant pel 3r lloc però sense èxit. A dues voltes per acabar Newgarden virolla i al tornar a pista queda últim. Guanya Palou seguit de Herta, Rossi Grosjean i Kirkwood

El guanyador (Copyrght IndycarSeries)

Els semàfors

  • Christian Rasmussen: El toc amb Simpson li mereix un Stop and Go.
  • Josef Newgarden: Entre el Drive Throught i les sortides de pista no li ha anat bé-
  • Agustin Canapino: L’acccident amb simpson li val un Drive Throught
  • Will Power: No ha sigut gaire bon dia per ell, tot i que ha luitat no ha destacat.
  • Kyle Kirkwood: Ha començat molt bé, però només ha aconseguit estar al top 5.
  • Romain Grosjean: Bones actuacions però li ha faltat l’empenta final. ha quedat 4t.
  • Alex Palou: Cursa magistral.
  • Colton Herta: Bona cursa, s’ha guanyat el 2n lloc del Podi.
  • Alexander Rossi: Ha estat allà en tot moment.

Veieu els resultats de la cursa aquí

I la classificació dels pilots aquí

Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *