Crònica de ACURA GRAND PRIX OF LONG BEACH

Dixon i la seva màgia

Scott Dixon, fa màgia i es tot un mestre en aquest típus de curses, on fa una estratègia a priori desfavorable i acaba emportant-se la victòria. I tenim com a Rockie a Theo  Pourchaire en substitució del lesionat David Malukas.

Veieu aquí un resum de la cursa

Un inici net i bandera groga que condiciona estratègies: Rosenqvist a la primera posició de company de files a Will Power. Newgarden i Herta comparteixen la segona fila i Alex Palou surt a la tercera fila amb Ericsson al costat Dixon surt 8è i Pourchaire 11è. Sortida neta però Rosenqvist perd la primera posició que li pren Power, però la seva davallada no s’atura aquí, Newgarden, i Ericsson també l’avancen i després Herta i Palou i Power. no sembla tenir un problema sinó que està conservant pneumàtics i combustible, però la seva gestió el fa perdre posicions.

Més enrere Pato i Rossi es toquen i entra Rossi a box i torna a sortir, unes voltes més tard entra Pato que tampoc li funciona bé. Això condicionarà la seva cursa i no faran bon resultat. Ja portem 12 voltes i Power ha obert un marge de 6 segons amb Newgarden.

A la volta 14 Rasmussen pica contra el mur i trenca la suspensió i això el fa entrar a la següent corba que perd el control, pica contra el mur i de rebot toca amb el cotxe de Harvey, però continua i espera la obertura del pit lane. Aquest accident provoca una bandera groga i aprofiten 2/3 de la graella per entrar i fer una estratègia diferent a la que tenien pensada, mentre que els 10 primers continuen a pista (Newgarden, Ericsson, Herta, Palou, Rosenqvist, Veekay, Grosjean, Pourchaire, Robb i Rossi). Al Pit lane tenen un toc Lundgaard amb Kirkwood i això li suposa una sanció de deixar passar 5 cotxes a pista durant la cursa.

Moment de la sortida. Copyright IndyCar.com

Les dues estratègies: Els 10 que no s’han aturat es comencen a trobar els doblats i els han d’avançar en pista. A partir de la volta 30 comencen a entrar els que no ho han fet amb bandera groga. els primers son Veekay, Rosenqvist, Robb i Pourchaire, després Newgarden , Herta, Grosjean i Ericsson i a la 32 entra Palou que aconsegueix fer un undercut a Ericsson que ha perdut 2 posicions amb Herta i Alex. Ara el primer es Dixon seguit de Power.

Newgarden va avançant posicions i posa cotxes entre Herta i Palou, però ells no volen perdre l’estela de Josef i també avancen cotxes. A partir de la volta 44 comencen a entrar els que havien parat en bandera groga. Entren els primers de la cursa Dixon i Power, tots 2 posen pneumàtic dur per aguantar fins al final. Newgarden es posa primer seguit de Herta, Palou i Ericsson.

Scott Dixon celebrant la victòria.
Copyright IndyCar.com

Final emocionant: Entra Newgarden i posa el tou i surt per darrera de Dixon i després entren Ericsson, Rosenqvist i Pourchaire. A la següent entren Herta i Palou i posen tous, Colton surt per darrera de Newgarden però a Palou se li cola Power davant, que avança sense problema i es situa darrera de Herta. Josef Newgarden va més ràpid que Dixon i de seguida ja el té al punt de mira mentre Herta i Palou encara estan a 3 i 4 segons de distància i queden 15 voltes pel final. Dixon aprofita els doblats per posar cotxes pel mig entre ell i Josef. Això alenteix el ritme dels primers i Herta  Palou de seguida ja estan a l’estela dels 2 primers  fins que Herta dona un petit toc al cul de Newgarden a la frenada d’una corba i axó fa saltar la marxa del pilot de Penske i Colton i Alex aprofiten per avançar-lo i col·locar-se 2n i 3r respectivament. Tot i intentar avançar a Dixon, aquest encara té més push to pass que els seus competidors i manté la primera posició fins al final. Completen el top 5 Newgarden i Ericsson.


Els semàfors

  • Felix Rosenqvist: No sap aprofitar el sortir primer.
  • Christian Rasmussen: El seu toc el fa quedar fora de cursa
  • Christian Lundgaard: El toc amb Kirkwood li condiciona la cursa.
  • Josef Newgarden: Molt bé però un toc e fa perdre el podi
  • Marcus Ericsson: Es mante però només queda al top 5
  • Will Power: Bona cursa, però no sap treure partit del canv d’estratègia.
  • Scott Dixon: Es un mestre en aquestes curses a estratègia canviada.
  • Alex Palou: Segur d’ell mateix remunta fins al podi.
  • Colton Herta: Bona cursa i s’emporta el 2n calaix del podi

Veieu els resultats de la cursa aquí

I la classificació dels pilots aquí