Crònica de SONSIO GRAND PRIX A ROAD AMÈRICA

Alex guanya a Road Amèrica

Alex Palou guanya al circuit de Road Amèrica amb una cursa de la que no ha baixat de la 3a posició en tota la cursa. Aquesta ha sigut emocionant des del principi fins al final on no han faltat avançaments, banderes grogues, resortides, excursions a la grava i a la gespa. Tot un espectacle a l’estil nord americà. Amb aquesta victòria Palou es distancia en el campionat.

Veieu aquí un resum de la cursa

Un inici accidentat: Gran sortida d’Alex Palou que es cola per la dreta de Pato i li roba la segona posició, mentre que Kirkwood es toca amb O’Ward i surt més perjudicat el primer que fa una virolla fora de pista i provoca una bandera groga. Mentre que Armstrong aprofita per avançar a Newgarden que surt malament. Just a la volta 3 entren a canviar rodes alguns pilots i també es rellança la cursa. Marcus s’emparella amb Alex però el català té l’interior i li guanya la partida i manté la posició. Mentre que O’Ward es fa ample i treu a Ferrucci a la gespa a la recta. Dues voltes més tard Newgarden es protegeix de Lundgaard anant més llarg del compte i forçant que aquest surti de pista.

A la volta 9 Veekay es toca amb Rosenqvist i el segon fa un 360 fora de pista sense més conseqüències. 3 voltes més tard Grosjean se’n va llarg i queda atrapat a la grava. Aquí treuen bandera groga per desencallar el cotxe del francès que es reincorpora a pista deixant aquesta bruta i s’ha de netejar. A la que obren el pit lane entre tot el cap de cursa a canviar pneumàtics i posar combustible. I quan es rellança la cursa es Harvey qui fa un recte i s’estampa contra el mur. El treuen però ha d’anar a box a canviar el morro i això condicionarà la seva cursa.

La sortida Copyright Indycar.com

Moviment d’avançaments: A la volta 23 quan es torna a rellançar la cursa es Newgarden que li pren la segona posició a Palou. Més tard Malukas ha tingut un problema amb el cotxe i ha d’abandonar, forçant una altra bandera groga. Aquí aprofita tothom per entrar a canviar pneumàtics i Palou fa una millor parada i surt per davant de Herta i Newgarden. Els liders virtuals son Armstrong primer i Power segon que va a una estratègia canviada degut a problemes que han tingut al box amb el sortidor de combustible seguit de Palou. A la resortida Herta i O’Ward avancen a Newgarden i van a la caça d’Alex

Armstrong aconsegueix escapar-se i fer un forat de més de 3 segons aprofitant que hi ha un doblat (Grosjean) davant de Power i fa tap. A la volta 32 entra Marcus i Power ja s’ha desfet del francès que queda per davant de Palou i Herta. I Colton aprofita per avançar a Alex. A la volta 34 entren Power i Grosjean i Will fa una millor parada i al reincorporar-se surt per davant de Armstrong. Passen a ocupar les primeres posicions Herta, seguit de prop per Palou i O’Ward a 1.5 segons. Més enrera es desperta Ericsson que ha estat desaparegut durant tota la cursa i ja ha avançat als McLaren de Rossi i Rosenqvist i va a la caça del seu company Dixon que està remuntant posicions durant tota la cursa. Armstrong comença a cometre errors i va perdent posicions.

Alex Palou (IndyCar Series)

Un final emocionant: A falta de 18 voltes pel fina la cursa va amb Herta a la primera posició seguit de Palou, O’Ward, Newgarden, Dixon, Ericsson, Rosenqvist, Rossi, Lundgaard, i McLaughlin. A falta de 15 voltes per acabar entren a box Herta i Rosenqvist i la resta queden a fora apretant i entren a la següent volta. Alex surt just darrera de Herta amb Newgarden O’Ward i Dixon darrera. Lundgaard es troba amb Rossi i Rosenqvist que surten de box i ell surt un moment de pista però aconsegueix mantenir la posició. El que es desinfla es Ericsson que va perdent posicions que l’avancen els 2 McLaren i Mclaughlin. A falta d’11 voltes pel final Power va primer però encara ha d’entrar, seguit de Herta i Palou. Sembla que Rosenqvist té algun problema ja que comença a perdre posicions.

Quan queden 9 voltes pel final Power entra i Palou comença a atacar a Herta i quan falten 7 voltes l’avança i comença a distanciar-se d’ell. Sembla que Colton té algun problema i després es confirma que ha d’estalviar combustible i acabarà caient fins la 5a posició. Alex Palou guanya còmodament seguit de Newgarden, O’Ward, Dixon i Herta que al final ha entrat al top 5.


Els semàfors

  • Marcus Armstrong: Comença molt bé la cursa però comet errors de principiant i acaba a les ultimes posicions.
  • Ronain Grosjean: Un cap de setmana per oblidar
  • Jack Harvey: La sortida de pista li condiciona la cursa.

  • Colton Herta: Ha anat molt bé durant tota la cursa però l’últim stint ha perdut posicions i ha quedat 5è
  • Patricio O’Ward: Massa incidents per una cursa. Tot i així ha acabat 3r.
  • Marcus Ericsson: Només l’hem vist a partir de mitja cursa i s’ha desinflat ràpid
  • Alex Palou: Victoria treballada, no ha baixat de la 3a posició en tota la cursa
  • Josef Newgarden: Bona cursa ha estat entre els primers i ha acabat 2n.
  • Scott Dixon: Sortia 23è i ha remuntat fins la 4a posició.

Veieu els resultats de la cursa aquí

I la classificació dels pilots aquí