Crònica de GMR GRAND PRIX INDIANAPOLIS MOTOR SPEEDWAY RC

Victòria magistral de Palou

Una victòria treballada i magistral d’Alex Palou, fa que es posicioni al capdavant del mundial. Anant a estratègia canviada ha sabut gestionar els seus pneumàtics i ha dominat gran part de la cursa. Aquesta és la primera victòria de la temporada d’Alex, on l’estratègia dels pneumàtics ha tingut un paper important durant tota la cursa.

Veieu aquí un resum de la cursa

Comença la cursa: Es posicionen tots els pilots a la graella mòbil. Dels 7 primers l’únic que porta pneumàtic tou és Palou, que surt 3r, va a una estratègia canviada. Marxa el Pace Car i comença la cursa, ja a la primera corba Alex passa a Rosenqvist i al final de la primera volta passa a Lundgaard i es posiciona primer. Rahal entra a la volta 1 per canviar rodes. A la volta 2 corba 7 una lluita entre Malukas i Robb els deixa als 2 a la gespa, dels que només en pot sortir Malukas que va a box i es retira. Això provoca bandera groga i la sortida del Pace Car per retirar el cotxe de Robb. Mentre dura la bandera groga alguns aprofiten per fer la parada.

A la volta 5 es rellança la cursa del que Palou aprofita l’avantatge que tenen els pneumàtics tous per no deixar-se sorprendre i mantenir la primera posició. Més enrere Kirkwood es toca amb Power, del que en surt perjudicat Will i li va el cotxe fora de pista, aconsegueix reincorporar-se caient fins al fons de la graella. A partir d’aquí Alex comença a obrir forat i al cap de poc ja porta 2.5 segons d’avantatge. La cursa s’estanca una mica fins a la primera parada.


La sortida Copyright Motorsport images

Quina serà la millor estratègia?: Han passat poques voltes i comencen a parar Veekay, Ericsson i Harvey i canvien els pneumàtics durs per tous, ja que sembla indicar que aquest serà el pneumàtic de la cursa. I van entrant els pilots que porten els durs per canviar-lo pels tous. Palou té ja un marge de 5 segons quan els pneumàtics li comencen a fallar i comença a perdre l’avantatge que tenia. A la volta 18 entren els que porten tous: Newgarden, Grosjean i Ferrucci que canvien pel dur. A la volta següent entra Palou i Rossi a canviar tou per dur. La qüestió es que Alex ha escollit posar un dur usat. Això ha fet que Lungaard es posi primer i al cap de dues voltes entra a canviar durs per tous i surt darrera de Palou, i un cop han entrat tots Rahal que ja havia parat es posiciona 1r, i es llavors quan Lundgaard aprofita els tous per avançar a Palou .

Amb una sola parada quasi tothom ja ha canviat de compost, a partir de la segona aturada es quan es posicionen els pilots i contràriament al que podríem pensar els que han posat dur tornen a canviar per dur i els que duen tou tornen a canviar per tou i es on es fan les dues estratègies diferents. Lundgaard entra a la volta 43 i fa tou per tou i Palou a la volta següent i fa dur per dur (també usat).  Després de la 2a parada és O’Ward queda per davant de Lundgaard i Alex surt enganxat a Christian, i el passa amb facilitat i va a la caça de Pato i l’avança i darrera va Lundgaard que també avança el mexicà. Després superen a Rahal i ja tenim a Alex primer.

Els 3 guanyadors (IndyCar Series)

Canvis d’ultima hora: O’Ward aprofita per prendre-li el segon lloc. Christian entra i canvia d’estratègia i posa dur, mentre que Alex entra a la volta següent i es manté amb el pneumàtic dur,  i Pato entra després i canvia dur per tou, al igual que el seu company de files Rossi que aprofita per avançar a Lundgaard a la primera que pot, i el tercer dels McLaren Rosenqvist també a la caça de Christian. 

A poques voltes pel final Herta que havia estat desaparegut duran gran part de la cursa, amb l’última aturada està 5è, i manté una lluita amb Rosenqvist que acaba perdent, i després ve Dixon i també li pren el lloc i Newgarden i Ericsson també l’avancen. Acaba la cursa amb Palou 1r amb una estratègia de durs i un avantatge de 16 segons respecte O’Ward que queda 2n, Rossi completant el podi, seguit per Lundgaard, Rosenqvist i Dixon.


Els semàfors

  • Colton Herta: Desaparegut durant quasi tota la cursa
  • David Malukas: El toc del principi l’ha deixat fora
  • Sting Ray Robb: El toc amb Malukas també l’ha fet fora de cursa.

  • Scott Dixon: Ha No ha sigut una de les seves millors curses, tot i així ha acabat 6è
  • Christian Lundgaard: Tot i sortir bé i estar on tocava, ha fallat al final
  • Felix Rosenqvist: El segon lloc a la graella només li ha servit per acabar al capdemunt
  • Alex Palou: Bona.cursa, ha gestionat l’estratègia i la cursa magistralment
  • Pato O’Ward: Bona cursa i ha acabat segon
  • Alexander Rossi: Ha estat on havia d’estar per fer-se amb la tercera posció

Veieu els resultats de la cursa aquí

I la classificació dels pilots aquí